‘We leggen de lat voor onszelf heel hoog’

Keurslager Beverdam in het Rijssense winkelcentrum de Hoge Wal is inmiddels een begrip waar kwaliteit en service hoog in het vaandel staan. De slagerij is in 1924 opgericht en bestaat daarmee dus ruim 95 jaar. Aleid Mol begint in 1980 als werknemer en wordt in 1989 eigenaar. “Dit is een echt ambacht, daar kunnen we ons ontzettend in uitleven. Door de jaren heen hebben we veel kennis opgedaan en hebben gevoel voor kwaliteit. We hebben verstand van lekker vlees en daarmee kunnen we ons onderscheiden.”
“Sinds 1980 is het assortiment enorm verbreed en uitgediept. Met name het maaltijdgebeuren neemt nu een grote plaats in. Wat dat betreft is het een beetje à la carte hier, het is niet meer weg te denken. In totaliteit leveren we goede kwaliteit. We leggen de lat voor onszelf heel hoog. En mensen waarderen dat, daar komen zij voor.”
In de slagerij maken de medewerkers veel producten zelf, zoals verse worst, bacon en verschillende soorten vleeswaren, waaronder achterham. Daarnaast is er vlees van het Livar-varken te vinden. “Dat staat voor Limburgse Kloostervarkens, deze dieren kunnen buiten lopen en hebben een goed leven. Dit geeft de kwaliteit en bovenal de smaak van vroeger. Livar-vlees heeft niemand hier in de buurt, de eerstvolgende locatie is Enschede. En met onze spareribs zijn we derde van heel Nederland geworden, dat merken we goed in de verkoop.” Ook liggen er in de vitrines rundvlees van Hereford-runderen en vleesproducten van Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV).
Complete maaltijd
Meats & Meals staat voor complete maaltijden uit de Hollandse en Oosterse keuken. Daarbij kunnen mensen ovenschotels, soep, rauwkost en zelfs een toetje bestellen. Twee keer per week, op dinsdag en vrijdag, worden de maaltijd bezorgd. Deze maaltijden zijn drie dagen houdbaar in koelkast bij 3 tot 5 graden, maar invriezen kan ook.
Buffetten
Voor feesten levert keurslager Beverdam diverse soorten buffetten. Zo is er een pastabuffet met onder meer spaghetti bolognese, gehaktballetjes in ketjapsaus en lasagne met een topping van mozzarella. Maar ook een Oosters buffet en stamppotbuffet vanaf 15 personen behoren tot de mogelijkheden. Om het plaatje compleet te maken is het bestellen van een luxe ijs- en bavarois-buffet voor feesten vanaf 25 personen ook een optie.
Beetje familiebedrijf
Sinds 2012 runt Aleid de slagerij samen met zijn zoon Arend-Jan. “Mijn jongste dochter Marlinde is hoofdverantwoordelijke voor Meats & Meals. Dochter Geertjen bedenkt thema’s, doet de PR en social media. Het is dus wel een beetje een familiebedrijf. Daarnaast zijn er nog veertien medewerkers. Een hartstikke leuk team bestaande uit enthousiaste vakmensen die met passie hun werk doen.”
Vriendelijkheid en service
“Inspelen op wensen en behoeften van consumenten is belangrijk, daar zitten we dan ook bovenop”, vertelt Aleid. “Daarom bieden we ook outdoor live cooking op locatie aan voor feesten, bedrijven, maar ook bruiloften. Dit is een verlengstuk van catering. Er komen medewerkers mee en zij maken grote stukken vlees op de barbecue klaar. De locatie maakt daarbij niet uit, we gaan het hele land door: van Friesland tot de Veluwe. We merken dat de vraag naar barbecue op locatie is toegenomen. Met vriendelijkheid, service, beleefdheid, goede kwaliteit en actie hopen we dat klanten telkens weer terugkomen. Voor de toekomst willen we alert blijven en meebewegen met de markt, dat is het belangrijkste.”
Kleurslager Beverdam
Hogepad 1-40, Rijssen
www.beverdam.keurslager.nl