‘Mijn hobby is mijn passie geworden’

“Het is allemaal begonnen met bruiloften”, vertelt eigenaar Jan-Thijs Vlaskamp van JTmedia gevestigd aan de Roelf Bosmastraat 105 in Rijssen. “Tijdens mijn studie kunsttechniek was er een klein onderdeel fotografie en film, dit heb ik mij eigen gemaakt. Een goede vriend ging trouwen, wist dat ik iets met film en foto deed en heeft mij gevraagd om hun bruiloft vast te leggen. Zo ben ik er een beetje ingerold. Mijn hobby is mijn passie geworden.”

JTmedia is officieel opgericht in 2015. “Inmiddels zijn de mogelijkheden uitgebreid: naast trouwfilms maak ik ook bedrijfsfilms en aftermovies van evenementen.” Jan-Thijs heeft een kantoor bij zijn huis. “Dat werkt voor mij heel prettig. Voor het filmen ga ik bij klanten op bezoek maar ik kan ook klanten ontvangen bij mij thuis. Ik maak filmpjes voor iedereen, zeg ik altijd. Dat kan een zzp’er zijn die net is begonnen met een kapperszaak, maar ook een groot bedrijf als Timberland in Almelo. Het verschilt van korte video’s voor social media tot uitgebreide reportages. Het hangt ervan af wat een bedrijf wil. In overleg is er veel mogelijk.”  Zo heeft hij filmpjes gemaakt

voor lokale basisscholen en o.a. de Rabobank. “Het is echt leuk en afwisselend werk: de ene keer maak je een bedrijfsfilm of een aftermovie, de andere keer leg je een bruiloft vast.”

Trouwfilms

Met trouwfilms is JTmedia groot geworden. Volgens Jan-Thijs is de same-day-edit iets wat zijn bedrijf uniek maakt. “In de ochtend ben ik er al om alles vast te leggen tot ongeveer 16.00 uur. Op locatie ga ik aan de slag met de trouwclip, zodat deze dezelfde avond nog te zien is. De avondgasten krijgen de film ’s avonds te zien op een groot scherm. Leuk voor het bruidspaar én voor de gasten die willen weten hoe de trouwdag is verlopen. Dit is een uniek concept in de regio dat ik zelf heb ontwikkeld. Daarnaast maak ik gebruik van een drone voor zowel films als foto’s.”

Klik

Eén van de belangrijkste punten in de omgang met klanten vindt Jan-Thijs openheid en betrouwbaarheid. “Er moet een leuke klik zijn met elke klant, vooral met bruidsparen. Bij zowel bedrijven als bruidsparen is het nodig dat er snel gereageerd wordt. Stel dat een bedrijf een evenement heeft dat ik vastleg op film. In de avonduren kunnen zij de film al verwachten. Dat vinden veel bedrijven fijn, met name voor social media.

Herkenbare stijl

“Nadat er contact is geweest ga ik eerst op bezoek bij een bedrijf om alles te bekijken, helder te krijgen en te bespreken wat de wensen zijn. Vervolgens kom ik met een plan en wordt de draaidag gepland. Hierbij is de combinatie maken tussen fotografie en film een optie, zodat alles dezelfde stijl heeft. Als het gebruikt wordt voor social media is een herkenbare stijl tegenwoordig heel belangrijk.”

Kijk voor meer informatie over de mogelijkheden en voorbeelden op de website www.jtmedia.nl.