Op je gemak alles bij elkaar shoppen in winkelcentrum De Hoge Wal

Uw boodschappen in één bezoek meenemen, en dan ook nog eens overdekt naar deze winkels vanuit de parkeergarage onder het winkelcentrum. Dat kan bij het overdekte winkelcentrum De Hoge Wal.

U kunt er niet alleen terecht voor uw dagelijkse boodschappen van bakker, slager, supermarkt en drogist, maar ook voor dat leuke jurkje, die coole schoenen, de perfecte lingerie, huishoudtextiel, de pasfoto’s, homeopathische producten en veel meer.  Het bezoek aan De Hoge Wal kan gezellig begonnen of afgesloten worden bij Brasserie De Passage of bij Domino’s. Kortom, reden genoeg om met het hele gezin, vrienden of vriendinnen, heerlijk te winkelen in deze sfeervolle en aantrekkelijke overdekte winkelstraat.

Winkelcentrum De Hoge Wal, in het hart van Rijssen, is zes dagen in de week open. Met elke dag interessante aanbiedingen en het hele jaar door leuke activiteiten. De ondernemers van De Hoge Wal vormen een actieve club, die zorgt voor aansprekende activiteiten, het hele jaar door.

“Winkeliersvereniging De Hoge Wal is een zelfstandige vereniging, die specifiek acties houdt in of bij De Hoge Wal, door de eigen ondernemers”, benadrukt Johnny Jansen, bestuurslid en pr-man van de vereniging. Dit jaar werd een aantal geslaagde acties gehouden, zoals Actief in Kunst. Dat werd zo’n succes dat deze activiteit op de agenda staat voor 2020. De activiteit wordt dan nog uitgebreider met specifieke aandacht voor jeugd en kunst.

Gratis kaartje voor Rijssen op IJs

Maar eerst is er dit jaar in december Rijssen op IJs, met een ijsbaan op het plein De Hoge Wal. Van vrijdag 13 december tot en met zaterdag 4 januari kan er geschaatst worden op echt ijs. Op het plein voor het overdekte winkelcentrum is ruimte genoeg voor de ijsbaan en diverse randactiviteiten. De overdekte open ijsbaan heeft een oppervlakte van maar liefst 330 vierkante meter.

Bij de ondernemers in De Hoge Wal kan tot en met 31 december gespaard worden voor een gratis entreebewijs voor de ijsbaan. Hiervoor zijn vier stempels nodig van verschillende winkels uit het overdekte winkelcentrum. Bij besteding van minimaal 2,50 euro ontvangt de klant een stempel bij één van de winkels in De Hoge Wal. Spaar vervolgens bij drie andere winkels in De Hoge Wal ook een stempel. Met vier stempels is de kaart vol en kan ingeleverd worden bij Cigo voor een entreekaartje voor Rijssen op IJs. De entreebewijzen zijn geldig in de hele periode van de schaatsbaan.

Wie de schaatsen niet onder wil binden kan de volle stempelkaart deponeren in de actiebus in de Hoge Wal bij de Cigo en doet dan mee voor een extra prijs.

Uiteraard is het winkelcentrum in de decembermaand versierd en verlicht in kerstsfeer en zijn er tal van aanbiedingen voor de feestelijke laatste weken van het jaar. De winkeliersvereniging De Hoge Wal werkt in veel gevallen samen met Ondernemersvereniging Habi. Jansen: “Bij veel activiteiten van de Habi sluiten wij aan, zoals ook met de activiteiten en koopavonden in de decembermaand, maar ook bij acties als Modestad Rijssen. De mannequins komen uit ons eigen winkelbestand; ook dat zorgt voor binding met het publiek. Daarnaast houden wij aanvullende acties in de Hoge Wal, soms ook samen met onze directe winkelnoabers. Maar ook onaangekondigde verrassingsacties, zoals een sneltekenaar, een ballonnenman of een mysteriegast die iets weggeeft aan het winkelend publiek.”

Lokaal betrokken

Belangrijk vinden de Hoge Wal-ondernemers het betrokken zijn bij lokale verenigingen. “We zijn blij dat het Rijssens Mannenkoor in en rond De Hoge Wal haar vermaarde boeldag houdt. In 2020 gebeurt dat voor de derde keer. De zangers zetten hun kramen op het plein en in het overdekte winkelcentrum. Samen met het mannenkoor zorgen we die dag voor een leuk programma. En het bedrag dat onder aan de streep overblijft, vaak vele duizenden euro’s, gaat naar een goed doel. Onze kracht is dat we activiteiten zoveel mogelijk samen doen. En dat willen we vasthouden.”

Scholieren gaan eigen winkel runnen

In 2020 komt er een winkel bij in De Hoge Wal. Een bijzondere winkel, een uniek concept in Nederland. “Onze hartenwens is dat leerlingen van het ROC van Twente en Reggesteyn er een eigen winkel runnen. Wij als winkeliers willen hier veel energie instoppen”, aldus Jansen. De leerlingen gaan de winkel helemaal zelf runnen: bemensen, inkopen, presenteren, reclame maken, vakken vullen, schoonmaken. De leerlingen leren hier alle kneepjes van het detailhandelsvak in de praktijk. In het winkelpand wordt, door middel van verschuifbare wanden, een leslokaal ingericht zodat hier lessen Economie en ondernemen en keuzevakken gevolgd worden. “Het is de bedoeling dat de winkel zich over twee jaar zelf kan bedruipen”, vertelt Jansen.

De sfeer van De Hoge Wal

Zelfstandige winkels, landelijke ketens, voordelige acties, leuke activiteiten, maatschappelijke betrokkenheid, lokale samenwerking: dát is De Hoge Wal. Als extraatje kan er direct onder het winkelcentrum geparkeerd worden en is het parkeren de eerste anderhalf uur gratis. De Hoge Wal is rolstoelvriendelijk en er is gratis Wifi. Kortom, kom gezellig winkelen, proef de sfeer van De Hoge Wal. De ondernemers heten u van harte welkom!

Winkelcentrum De Hoge Wal
Hogepad 1, Rijssen
Web. www.dehogewal.nl